Blogpost 4 – 17 februari 2014

Op volle toeren

ArianeBannerSchreef ik vorige keer dat ik er vast aan moest wennen om mezelf tegen te komen in het dorp, moet ik nu bekennen dat het snel went. De leuke reacties maken alles goed! Daarbij komt nog dat er niet zoveel tijd is om erbij stil te staan. De campagne is nu van start en in sneltrein tempo gaat alles zoals we in de maanden hiervoor bedacht hadden. De poster was het begin, de banners zijn afgelopen zaterdag geplaatst, aan de diverse media hebben we onze stellingen onderbouwd doorgegeven, het filmpje voor de jongeren is gemaakt en zo staat er elke week wel iets op stapel.

Maar niet alleen het campagneteam draait op volle toeren, ook onze leden zijn betrokken. De posters sieren de ramen weer en we merken dat de verkiezingen langzaam aan gespreksonderwerp wordt. En dat vinden we bij Gemeentebelang belangrijk. De animo om te stemmen neemt af en dat is jammer. We hebben samen maar eens in de 4 jaar de kans naar de stembus te gaan. Zonde omdat onbenut te laten, toch? Daarom vinden wij het ook belangrijk om jongeren aan te spreken. Hopelijk helpt de jongerencampagne van de gemeente daar bij en laat ons filmpje zien dat we geen partij zijn die om de hete brij heen draait.

Intussen maken we ons allemaal op voor de laatste commissievergaderingen en de laatste raadsvergadering in deze setting. Hoe het straks in de raad eruit zal zien weet nog niemand maar het is altijd weer een grote verandering. Bekende leden stoppen ermee en nieuwe leden treden toe. Nog afgezien van het verkiezingsresultaat betekent het in ieder geval een frisse, nieuwe start voor de komende vier jaar. En je hebt het gemerkt: we hebben tot nu toe een zachte winter gehad dus dat bloembolletje van Gemeentebelang kan er op 19 maart weleens heel fleurig bij staan!

 

Blogpost 3 – 8 januari 2014

Groeien en bloeien

P1120774

Nieuwjaarsreceptie gemeente in Molenschot voor Gemeentebelang een groot succes.
De nieuwjaarsreceptie van onze gemeente werd dit jaar gehouden in Molenschot. En stond dit jaar in het teken voor de aftrap richting de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Alle lijsttrekkers werden o.a. gevraagd om in anderhalve minuut te vertellen waar hun partij voor staat. En we kunnen zeggen dat we een unieke en ludieke bijdrage hebben geleverd!

Het valt niet mee om onderscheidend te zijn in anderhalve minuut. Er valt zoveel te vertellen dat het ons het beste leek om 1 onderwerp te kiezen en daarbij een gadget te verzinnen om die boodschap kracht bij te zetten. De keuze viel uiteindelijk op een bloembol, en deze uit te delen om zo onze boodschap te versterken dat Gemeentebelang een jonge, frisse partij is die wil groeien en bloeien in onze gemeente. Gemeentebelang is terecht trots op haar jonge leden die alle ondersteuning krijgen van de door de wol geverfde generatie! Gelukkig waren wij de enige partij die zowel een onderscheidend verhaal hadden en een leuke attentie om uit te delen. De reacties waren dan ook bijzonder enthousiast en onze boodschap is blijven hangen.

 

Blogpost 2 – 26 december 2013

Dilemma

DilemmaWaarom is een dilemma zo lastig? Wikipedia zegt het volgende: “de term dilemma duidt gewoonlijk een keuze aan uit twee of meer alternatieven, die even (on)aantrekkelijk zijn.” Het is geen kwestie van niet kunnen kiezen maar moeten kiezen uit twee mogelijkheden die beide goed lijken of juist dus niet. Het dilemma rondom het zwembad Tropical begin bij mij al in een vroeg stadium. Een nieuw zwembad of het oude renoveren? Volgend dilemma: een sober zwembad of een variant plus? Daarna: een particulier initiatief steunen of een door de gemeente te bouwen zwembad? En dan, welke locatie? Vliegende Vennen of toch weer niet? En dan in de raad: steunen we als Gemeentebelang het voorgestelde krediet van het college om onderzoek te doen naar een nieuw te bouwen zwembad? Dan stuur je toch wel aan op een nieuw zwembad. Dat bleek voor alle andere partijen in de gemeenteraad geen dilemma. Een nieuw zwembad is de beste oplossing, ondanks de grote weerstand daartegen van de huidige gebruikers die dat op ongekende wijze duidelijk hebben gemaakt. Ook voor hen is er dus geen sprake van een dilemma.

Wikipedia vervolgt verder: “de keuze kan niet op alleen logische basis gemaakt worden. De weg uit een dilemma is dan ook vaak een zeer persoonlijke keuze.” Nu dienen we als raadsleden het algemeen belang te dienen, dat klinkt logisch. Gelukkig mogen we ook zelf blijven nadenken, en dan luidt mijn persoonlijke vraag: moeten we niet ook goed onderzoek uitvoeren naar de mogelijkheden van het oude bad voor de toekomst? Waarom niet onderzoek naar oud én nieuw? Is Tropical dan echt niet betaalbaar in de toekomst? Als dat helemaal duidelijk is, is er geen dilemma meer maar een keuze!

 

Blogpost 1 – 12 december 2013

Nieuwe tijden

Ariane ZwartsEen nieuwe website voor Gemeentebelang. Als kersverse lijsttrekker en fractievoorzitter ben je trots op zo’n mooie website en daarmee was de klus geklaard. Dacht ik. Blijkt dat je met zo’n site veel meer kan doen dan iets erop plaatsen en maar zien of het gelezen wordt. Nee hoor, interactieve media is er ook op de website. Net het twitteren onder de knie en nu dan een blog. Wat nu?

Zo zie je maar weer, de tijd gaat niet alleen snel in de maand december. Een jaar vliegt voorbij en de 4 jaren die elke keer tussen de gemeenteraadsverkiezingen zitten ook. Want dan merk je pas hoe snel alles gaat. Was heel vroeger een affiche voor de ramen hangen voldoende om de aandacht te trekken, konden we 4 jaar geleden terecht op YouTube. Wat een sensatie…

En nu, wat is nog nieuw? Facebook, Linkedin, Whatsapp, Twitter. Voor je het weet staat je boodschap op twitter, de vergadering is nog niet afgelopen of iedereen weet het al. Gelukkig twittert mijn moeder nog niet, die kan ik nog bellen en zeggen, hoi mam je raadt het nooit, ben gekozen als lijsttrekker. Tja, en toch zal het allemaal wel snel wennen.

Gelukkig kan ik voor ‘mijn’ blog even gaan zitten om na te denken over wat mij in deze roerige tijden in de aanloop naar de verkiezingen bezig houdt. Want gelooft u me maar, er is heel veel dat je bezig houdt! De agenda van de Raad blijft altijd doorgaan, de Raad is niet zoiets als demissionair. Dus we blijven tot de laatste vergadering actief en alert. Dit is ten slotte waar we voor gekozen zijn. Maar natuurlijk wil je als partij ook je best doen om zoveel mogelijk zichtbaar te zijn. Verkiezingscampagne bedenken en uitvoeren, een erg leuke tijd maar ook een drukke tijd.

Toch maak ik me ook wel een beetje zorgen. Ik woon in Rijen, werk in Rijen kortom, ik rij nogal veel door mijn dorp. Straks komen de vertrouwde affiches weer achter de ramen, grote posters op de verkiezingsborden en in rijen aan de lantaarnpalen langs de weg. Er is namelijk nog een verschil met 4 jaar geleden: dit keer sta ik er op. En of ik daar aan zal wennen?