Stefanie Heijnen: “Ik houd niet van gehakketak.”

Toen de secretaris van Gemeentebelang, Nicole Trum, tot raadslid werd gekozen, had Gemeentebelang een probleem, want de partij wil geen dubbelfuncties! Maar dat duurde niet lang. Al voor de installatie van de nieuwe raad was er een opvolger voor het secretariaat van de partij: Stefanie Heijnen. Wie is zij?

Stefanie woont nu acht jaar in Rijen. Ze heeft een heao-diploma en is dus thuis in de wereld van handel en geld. Ze werkte jarenlang als financieel adviseur voor particuliere klanten van een Rabobank in de Randstad. Maar de financiële wereld kon haar niet blijvend boeien. “De bankwereld is hard, het is een slangenkuil,” vertelt ze. “In die wereld werd toen niet altijd de juiste afweging gemaakt. Je werd er op beoordeeld of je financieel advies wel goed voor de bank was. Met de komst van de crisis werden er ook nog verkooptargets ingevoerd. Ik kon me daar niet in vinden en ben van mening dat een advies in de eerste plaats goed voor de klant moet zijn.”
Haar belangstelling voor zorg en welzijn werd groter. Ze deed een verkorte opleiding sociaalpedagogisch werk en vond een baan in de kinderopvang en daarna in Rijen bij een peuterspeelzaal.

Zeven jaar geleden veranderde haar leven drastisch met de adoptie van een vierjarige tweeling uit het roerige Colombia. Ze besloot te stoppen met haar baan en alle tijd aan de opvoeding van haar kinderen te besteden. “Een pittige klus, maar dat was nodig en ook achteraf zeker de moeite waard. Ik ben dol op mijn zoons en erg trots op hoe goed ze het doen.”
Na twee jaar is Stefanie wel weer begonnen met vrijwilligerswerk bij Amarant als zwembegeleider. Daarnaast is ze ook wedstrijdsecretaris bij Spiridon.  Haar kinderen zijn nu tieners en geleidelijk aan kreeg Stefanie meer tijd voor haar omgeving. Ze is nu weer op zoek naar een baan en in september gaat ze een nieuwe opleiding volgen.

“Hoe ik bij Gemeentebelang kwam? Tijdens de verkiezingscampagne leerde ik mensen van de partij kennen. Ik hing een poster op en van het een kwam het ander. Gemeentebelang sprong er echt uit in de campagne. Ik vind het erg belangrijk dat er naar mensen wordt geluisterd, dat burgers gehoord worden. Gemeentebelang is op een goede manier in gesprek met mensen. De partij doet niet negatief over andere partijen. Ik houd niet van gehakketak. Zorg, welzijn, sport, de woonomgeving, dat moet allemaal goed zijn, in samenspraak met omwonenden. Natuurlijk kan niet iedereen zomaar zijn zin krijgen. Men moet er samen uit zien te komen. En toen Ariane me vroeg voor het bestuur, met name de secretarisfunctie, heb ik ja gezegd. De kennismaking met het bestuur sterkte mij in mijn keuze: Gemeentebelang is een club waar ik graag bij hoor.”

“Van Nicole, de vorige secretaris, kreeg ik alles op een enkel stickie. Jan de Wee kwam daarna nog met een doos vol stukken en knipsels. Het eerste verslag dat ik maakte, was dat van de laatste Algemene ledenvergadering. Daar kreeg ik al positieve reacties op. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Na de vakantie krijgen de leden een Nieuwsbrief.”

Wilt u ook die Nieuwsbrief ontvangen? Word lid, dan houden we u op de hoogte en kunt u meebeslissen over partijstandpunten.