DesireecloseupGemeentebelang bestaat uit enthousiastelingen van alle leeftijden die zich al jaren belangeloos inzetten om onze lokale samenleving te verbeteren. Want waar je woont, moet het goed zijn. Daar heb ik respect voor. Toen zij een nieuwe voorzitter zochten, was dat voor mij het sein om te stoppen met kritiek leveren vanuit de luie stoel en zelf de uitdaging aan te gaan.

Wat ik wil, is meer groen in de openbare ruimte, toegankelijkheid voor invaliden, tegengaan van cliëntelisme  en gelijke behandeling voor man en vrouw, jong en oud, arm en rijk, ziek en gezond, allochtoon en autochtoon, Gilze en Rijen (en natuurlijk Hulten en Molenschot). Uiteraard wil ik ook de zorg voor elkaar, waarbij duidelijk moet zijn wat de overheid doet en waar onze eigen verantwoordelijkheid begint.

Belangrijk vind ik daarnaast dat er meer helderheid is over de gemeentelijke financiën. Die informatie moet voor iedereen duidelijk zijn. Het gaat tenslotte om gemeenschapsgeld en daar moet je verantwoord mee omgaan.

 

Functie: Algemeen bestuurslid
E-mail: desiree@gemeentebelang.org