Mijn naam is Dewi de Hoon, geboren in 1983 en ik ben opgegroeid in Rijen. Ik heb weliswaar een aantal jaren ons mooie dorp verlaten om te studeren, maar sinds 2009 ben ik gelukkig weer terug. Een echte Rijense dus.

Soms ben ik een praatjesmaker, maar ik noem mijzelf toch nog steeds liever een plaatjesmaker. Ik studeerde dan ook Grafische Vormgeving en Media Design en later werd daar nog een studie Communicatie aan toegevoegd. Als freelancer heb ik veel verschillende organisaties van binnen en buiten mogen zien, maar de focus lag altijd op de overheid, het onderwijs en de cultuursector. In het onderwijs vond ik mijn draai en sinds 2009 werk ik bij Fontys Hogescholen als docent Communicatie. Een project met mijn studenten over nieuwe media bracht mij dan ook in contact met Gemeentebelang.

Ik ben kritisch op mijzelf maar zeker ook op mijn omgeving en ik denk graag mee over zaken die me aan gaan. Ik woon met heel veel plezier in Rijen, maar ik wil ook dat dat zo blijft in de toekomst. Het is een prachtige gemeente op een ideale locatie, vol mogelijkheden en dat moeten we zien te behouden. Enkel klagen op bestuurders over wat er allemaal niet goed gaat in je woonomgeving vind ik wat gemakkelijk, heb dan ook het lef om er zelf wat aan te doen! Met dit in het achterhoofd kan het ook niet anders dan dat ik mij actief voor de partij blijf inzetten. Als bestuurslid wil ik mij de komende jaren bezighouden met het wel en wee van de partij en daarnaast hoop ik op politiek vlak nog veel te leren van mijn partijgenoten.

Lid sinds: 2013
Functie: Bestuurslid
E-mail: Dewi@Gemeentebelang.org