Geen landelijke maar lokale politiek. Dicht bij huis met zaken bezig zijn die er toe doen. Dit om wonen en werken in onze gemeente zo goed mogelijk te maken. Dát is waar ik mezelf voor wil inzetten.

Samen met Gemeentebelang vind ik het belangrijk dat onze gemeente een mooie, groene buffer blijft tussen de steden Breda en Tilburg. Geen stadsproblematiek dus in onze mooie dorpen, maar een veilige omgeving waar het goed toeven is. Een omgeving waarin iedereen, jong en oud, veilig over straat kan.

De ruggengraat van onze samenleving wordt gevormd door de vele vrijwilligers in onze dorpen. Ik wil me er hard voor maken dat er een constante aandacht is voor deze vrijwilligers. Vrijwilligers die hard werken binnen verenigingen voor sport, ontspanning en educatie, die maatschappelijke stages vorm geven, die mantelzorg bieden, die ouderen adviseren en mensen die het nodig hebben een helpende hand reiken.

Sinds drie jaar staan er een zonneboiler en 10 zonnepanelen op ons dak om de woning te voorzien van warm water en groene stroom. De ontwikkeling van schone energie, schoon (openbaar)vervoer en duurzame bouw start mijn inziens klein. Bij jou en bij mij, mét kleinschalige hulp van de gemeente of landelijke overheid. We kunnen er samen voor zorgen dat onze gemeente klimaat-neutraal gaat worden.

Rijen is een mooi dorp. Ik woon er al 43 jaar met veel plezier. Ik heb hier het basis- en voorgezet onderwijs gevolgd, gewerkt bij het mooiste café dat Rijen heeft gekend en ik draai inmiddels al een tijdje mee bij de scouting en de EHBO-vereniging. Het lijkt me duidelijk dat ik met mijn gezin, graag blijf wonen in deze mooie en groene omgeving. Ik ben dan ook actief bij dé Rijense lokale politieke partij, Gemeentebelang, want waar je woont, moet het goed zijn!

Lid sinds: mei 2008
Functie: Raadslid | Commissielid Samenleving
Linkedin: linkedin.com/in/beterams
Google+: google.com/+FrancescoBeterams
Twitter: twitter.com/beterams
Blog: beterams.nl
E-mail: Francesco@Gemeentebelang.org