In 2005 ben ik voor de eerste keer in Rijen komen wonen. In de periode 2015 tot en met 2018 heb ik samen met mijn gezinsleden een appartementen-complex in Italië gerund. Een geweldige ervaring en leerschool, maar uiteindelijk hebben we besloten om weer terug te keren. Sinds eind 2018 zijn we wederom woonachtig in Rijen. Een plaats waar we ons heel erg op ons gemak voelen en die eigenlijk alles biedt wat we nodig hebben.

Door de week ben ik bezig met de verkoop van plaatmaterialen. Een job die ik ook had voordat ik vertrok naar Italië en waar ik heel veel energie van krijg. Het is leuk om met veel verschillende mensen te spreken en veel bedrijven te leren kennen. Dat geeft een mooi en divers beeld vanuit verschillende perspectieven.

De politiek heeft mij altijd geïnspireerd en naarmate de levenservaring toenam kwam ook de drijfveer om wat meer te betekenen voor de gemeenschap waar ik woon. Met de uitnodiging om eens kennis te maken fractie van Gemeentebelang was ik om. Omdat ik van mening ben dat lokale politiek niet hetzelfde is als landelijke politiek heb ik ook bewust
gekozen voor een lokale partij. Gemeentebelang is daarbij ook helder in de communicatie, dat vind ik belangrijk omdat de burgers het ook moeten begrijpen.

Wel heb ik in het afgelopen jaar gezien en geleerd dat er veel verschillende aspecten zitten aan de trajecten, projecten en beslissingen die worden genomen. Keuzes die eenvoudig lijken blijken toch vaak meer voeten in aarde te hebben dan op het eerste oog lijkt. Deze diversiteit maakt de deelname aan Gemeentebelang met de dag leuker en boeiender.

Aspiraties. Ja die heb ik zeker. Ik wil graag meer zichtbaar zijn en direct contact hebben met de inwoners over de zaken die er leven. En wie weet wat er daarna nog in het vat zit om door te groeien binnen de gemeentepolitiek. Maar dat bepaalt de kiezer.

Lid sinds: 2019
Functie: commissielid Middelen
E-mail: guido@gemeentebelang.org