Bijna 58 jaar geleden ben ik geboren in Drenthe, maar meer dan de helft van mijn leven woon ik inmiddels in Rijen. Ik kan dan ook wel zeggen dat ik een ‘Verbrabantste Drenth’ ben. Getrouwd met een echte Rijense en met 3 mooie kinderen woon ik met heel veel plezier ‘op de Rijen’. De afgelopen jaren heb ik op meerdere vlakken mijn bijdrage geleverd om het woongenot in dit dorp nog verder te verbeteren. Zo ben ik onder meer jeugdleider bij de voetbal geweest, heb ik zitting gehad in de MR van de Jozefschool, heb ik in het bestuur gezeten van buurtvereniging ‘Spontaan Ontstaan’, heb ik het nodige gedaan bij JUIN en ben ik heel lang voorzitter geweest van KoRije (voorheen Rijens Gemengd Koor).

Het motto van Gemeentebelang, “want waar je woont, moet het goed zijn!” spreekt me zeer aan. En ik denk ook dat iedereen hieraan op zijn eigen wijze een bijdrage kan leveren. Dat kan door actief te zijn bij clubs of in samenwerkingsverbanden of door er over na te denken en de ideeën te delen met anderen. Ik ben mijn hele leven al werkzaam in de zorg, het overgrote deel als leidinggevende. In die functie probeer ik de omstandigheden zo te maken dat medewerkers hun werk goed kunnen doen en kunnen excelleren in hun werk.

Inmiddels ben ik beëdigd als lid voor de commissie Middelen. In die commissie wil ik meedenken op beleidsmatig vlak over de te maken keuzes binnen de gemeente. Dit is voor mij een nieuw terrein, maar ook hier gaat het over het maken van de juiste keuzes met behulp van de input van de mensen die er direct mee te maken hebben.

Ik heb er zin in!

Lid sinds: 2017
Functie: Commissielid Middelen

Linkedin: Linkedin.com/henkjanhofsteenge
E-mail: henkjan@Gemeentebelang.org