Vijf jaar geleden ben ik in Rijen komen wonen met mijn vriend. We kozen voor Rijen, omdat het toen tussen onze werkplekken Tilburg en Breda in lag. En ik wilde alleen in een dorp wonen met voldoende voorzieningen, stads als ik was.

Mijn politieke interesse lag toen nog vooral landelijk: tijdens mijn studie hbo-rechten liep ik stage in de tweede kamer. Na deze stage ben ik bestuurslid van GroenLinks in Tilburg geworden en heb ik verschillende klussen gedaan voor het landelijke partijbureau van GroenLinks in Utrecht. De lokale politiek in Tilburg sprak mij aan omdat ik daar 18 jaar heb gewoond en tot 2 jaar geleden ook werkte. Toen ik ging werken als ambtelijk secretaris bij stichting Prisma in Waalwijk merkte ik dat ik de binding met de stad niet meer had. Tegelijkertijd begon ik Rijen meer en meer te waarderen als mijn woonplaats. Door de groene omgeving, het goede contact dat ik heb met mijn buren en de fijne voorzieningen is Rijen echt van een ‘huis’ ons ’thuis’ geworden.

Toen ik mij hier politiek begon te oriënteren was Gemeentebelang eigenlijk de enige optie. Op een zaterdag bij een “praat-op-straatactie” sprak ik eigenlijk alleen maar leuke mensen op het plein. De keuze was snel gemaakt!

Lid sinds: 2017
Functie: Fractievoorzitter | Raadslid | Commissie Ruimte
E-mail: maud@gemeentebelang.org