Raadslid Jan de Wee

Ik ben de lokale politiek ingegaan omdat ik het heel belangrijk vind om iets te doen voor de gemeenschap waarvan ik deel uit maak. Rijen is een heel plezierig dorp en ik vind het van belang dat waar je woont het goed is. Daarnaast ben ik ook coördinator van de Nierstichting in Rijen.

Al vanaf de middelbare school ben ik actief in verschillende maatschappelijke organisaties. Eerst bij een aantal verenigingen in Breda (waar ik ben geboren en opgegroeid) en daarna actief betrokken bij de oprichting en de bouw van een openbare school in Dongen, waarheen ik was verhuisd. Ik ben mede-oprichter van atletiekvereniging Atledo in Dongen, waarna ik daar twaalf jaar bestuurslid ben geweest. Na onze verhuizing naar Rijen in 1997 werd ik jurylid bij de carnavalsoptochten in Rijen en zocht ik iets om contacten te krijgen in mijn nieuwe woonplaats. Omdat ik belangstelling had voor politiek heb ik me aangesloten bij Gemeentebelang. Voor Gemeentebelang heb ik eerst drie jaar deel uit gemaakt van de commissie Openbare werken (thans Ruimte). In 2002 werd ik voor het eerst gekozen in de gemeenteraad. Zo ook in 2006 en 2010. Vanaf 2004 werd ik fractievoorzitter, een functie die ik tot 1 januari 2013 heb vervuld.

Sinds december 2009 ben ik met pensioen. Daarvoor was ik directie-secretaris van het Centrum voor kennis en communicatie van de Belastingdienst dat in Utrecht is gevestigd. Mijn huidige passie is zingen bij Zanggroep KoRije, waarvan ik ook voorzitter ben.

Lid sinds: maart 1999

Functie: Campagneleider 2018

E-mail: Jan@Gemeentebelang.org
Telefoon: 0161 227680
Adres: Scholverbos 63, 5122 HR Rijen