De Groeituin in Gilze is helemaal niet in goede handen bij gemeente

Gemeentebelang: “snoeibeurt” is complete kaalslag

Tijdens de jaarmarkt werden wij door een bezoeker geattendeerd of Gemeentebelang al op de hoogte was van de kaalslag die heeft plaats gevonden in de Groeituin in Gilze. We wisten niet goed wat er aan de hand was, dus zijn we zelf even een kijkje gaan nemen. Van wat we zagen werden we erg verdrietig.

De Groeituin was een prachtige particuliere tuin met planten vanuit de hele wereld. Een bonte verzameling groen die iedereen vrijelijk kon komen bekijken. Tal van bruidsparen hebben in deze tuin hun trouwfoto’s gemaakt. Vorig jaar heeft de gemeente de Groeituin over genomen. De eigenaar werd het onderhoud teveel en de gemeente was naarstig op zoek naar een nieuwe plek voor dagbesteding. De vorige locatie Floralia moest namelijk wijken voor nieuwbouw. Een win-win situatie zou je zeggen. De prachtige tuin kon behouden blijven en de deelnemers aan de dagbesteding kregen er een mooie plek voor terug. Wethouder Mariëlle Doremalen (PvdA) heeft de tuin dan ook feestelijk in ontvangst genomen met de woorden: “Hij heeft hier iets heel moois opgebouwd. Ik ben hem heel dankbaar dat hij gekozen heeft om de tuin over te dragen aan de gemeente. Zo kan niet alleen alles in deze prachtige tuin blijven bloeien en groeien, maar ook de mensen die hier gaan werken.”

kaalslag in de groeituin

Maar niet alles bleek te mogen groeien en bloeien. Ruim een jaar later heeft de gemeente in de Groeituin flink huisgehouden. Alle planten en bomen aan de hele voorzijde zijn met de grond gelijk gemaakt. Van de sfeervolle entree is niets meer over. En wat zegt de gemeente daarover? “De tuin aan De Strijp in Gilze was even gesloten vanwege hoognodige snoeiwerkzaamheden”. Je vraagt je af of wethouder Doremalen zelf wel is gaan kijken voor ze de woorden ”hoognodige snoeiwerkzaamheden” bedacht. Blijkbaar was ze ook zo dankbaar niet want de Groeituin is, gelet op deze “snoeibeurt”, nu al flink toegetakeld. Dat roept toch de vraag op hoe groen dit college dus echt is?

Reageren op dit artikel? Stuur een e-mail naar maarten@gemeentebelang.org