Een bruisende kern voor Rijen

Gemeentebelang gaat voor groene, levendige en klimaatbestendige dorpskernen

Het kan niemand ontgaan zijn, er wordt hard gebouwd aan het nieuwe centrum van Rijen. Na heel veel jaar wachten is eindelijk het beton gestort en de eerste stenen gelegd voor een nieuwe supermarkt, horeca en appartementen.

Gemeentebelang heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor een mooi centrumplan in Rijen. Hoe de bebouwing eruit gaat zien staat vast maar de inrichting van het hele plein moet nog worden vastgesteld. Raads- en commissieleden mochten zich net als inwoners en ondernemers uitspreken over de inrichting. Wat Gemeentebelang betreft moet het een klimaatbestendige inrichting zijn, met veel groen en misschien zelfs water.

Ook heeft Gemeentebelang een motie ingediend om te zorgen voor een openbaar toilet in het centrumplan, de gemeenteraad heeft deze motie met algemene stemmen aangenomen, aan het college om deze opdracht uit te voeren. Zo zorgen we ook voor een inclusief centrum voor alle inwoners.

Een mooie buitenruimte is natuurlijk maar een gedeelte van een levendige dorpskern. Fijne en gezellige horeca en leuke activiteiten zorgen voor meer samenhang in onze dorpen. Gelukkig heeft Rijen ondernemers die stappen durven te zetten en is er onlangs een vernieuwde horeca locatie geopend.

Ook met Koningsdag heeft een enthousiaste groep van inwoners en ondernemers de handen ineengeslagen om een mooi Oranjefeest te organiseren. Het Wilhelmina’s pleinfeest brengt een dag met dauwtrappen, vrijmarkt, muziek en nog veel meer activiteiten. Mooi dat dit samen is opgepakt na het verdwijnen van de activiteiten rondom Koningsdag op het Burgemeester Sweensplein.

Gemeentebelang blijft zich inzetten voor een bruisende kern in Rijen en onze andere dorpen. Heb jij ideeën die onze dorpskernen mooier en leuker maken? Laat het ons weten via maud@gemeentebelang.org