Nieuwe prikposten erbij voor Tilburgse ziekenhuizen

Toch prikposten in onze gemeente voor de Tilburgse Ziekenhuizen

Gemeentebelang signaleerde enkele weken geleden het probleem dat de SHL-prikposten in de gemeente niet voor de Tilburgse ziekenhuizen mochten prikken. Voor afgifte van een bloedmonster moesten Gilze- en Rijenaren naar Tilburg of Dongen. Er kwam een artikel over in het weekblad Gilze en Rijen en ook BNDeStem berichtte erover. Een en ander leidde ertoe dat er overleg kwam en dat het probleem werd aangepakt.

Diagnostiek Brabant (DB) heeft maandag 9 februari twee nieuwe prikposten in Gilze en Rijen geopend. Daardoor kunnen patiënten van de specialisten van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis voortaan ook in deze gemeente dichtbij huis hun bloed laten prikken. De DB-prikposten zijn gevestigd in Rijen in Cultureel Centrum de Boodschap, en in Gilze in de Schakel. In Rijen kun je op maandag en woensdag van 08.00 tot 09.00 uur terecht en in Gilze wordt geprikt op dinsdag en donderdag van 08.00 tot 09.00 uur.

De specialisten van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis verwijzen hun patiënten naar de prikposten in de ziekenhuislocaties St. Elisabeth en TweeSteden, of naar een van de bijna negentig prikposten van Diagnostiek Brabant (DB). In hun samenwerkingsverband maken huisartsen, specialisten en DB gebruik van dezelfde informatie(systemen). Zo komen laboratoriumuitslagen van DB automatisch in het elektronisch patiëntendossier. DB wil maatwerk bieden. Dit betekent dat patiënten als het nodig is thuis geprikt kunnen worden.

Gemeentebelang ziet als ideaal een enkele prikpost voor alle huisartsen en ziekenhuizen, of in ieder geval een nauwe samenwerking tussen de prikposten. Maar we zijn blij met de nieuwe extra prikposten, zodat onze inwoners niet meer naar Dongen of Tilburg hoeven.

Vindt u ook dat iets in onze gemeente beter kan? Neem contact met ons op en we gaan samen met u aan de slag. Want waar je woont, moet het goed zijn!