Raadsleden Gemeentebelang

Fractie Gemeentebelang: Maarten van Haperen, Maud van der Meer, Anthony Bisschops

Maarten van Haperen

Maarten’s focus: Fractievoorzitter, ruimte, duurzaamheid en digitaal
Leeftijd: 35 jaar
Beroep: Programma manager digitale marketing
E-mail: maarten@gemeentebelang.org

Ik woon sinds 2013 in Rijen ben sinds 2018 actief bij Gemeentebelang. Naast mijn werk als digitale consultant voor grote bedrijven wil ik ook lokaal, in mijn eigen gemeente, een bijdrage leveren. Het is heel fijn wonen in Rijen, maar regelmatig ervaar je ook wel iets dat beter of mooier kan. Onderwerpen als de openbare ruimte, duurzaamheid en digitalisering geven mij daarbij het meeste energie.

Ik geloof in de kracht van positiviteit en werk graag samen naar een doel toe. Dat betekent ook het beste vinden in tegenstellingen en lastige keuzes durven maken, bijvoorbeeld in de energietransitie.

Ik heb er zin in om samen met ons team en onze inwoners aan de slag te gaan Als we eerlijk en duidelijk blijven werken aan onze doelen, wordt onze gemeente nog mooier, fijner en leuker om in te wonen.

Maud van der Meer

Maud’s focus: Sociaal beleid en duurzaamheid
Leeftijd: 33 jaar
Beroep: Jurist in de zorg
E-mail: maud@gemeentebelang.org

Een van de redenen waarom ik actief ben geworden bij Gemeentebelang is omdat ik mij als jonge vrouw niet herkende in de politiek. En als je iets wilt veranderen, begin je bij jezelf. Om bij te dragen aan verandering ben ik 4 jaar geleden ook de raad in gegaan en wil ik er juist nu mee door.

Als gemeenteraadslid focus ik mij op de sociale en duurzame onderwerpen. Door mijn inzet is er een subsidie voor het vergroenen van je tuin gekomen, en zijn verschillende plaatsen toegankelijker geworden.

Onze gemeente is divers. Zorgen dat iedereen hier fijn woont is een ontzettend leuke taak. Gemeentebelang zet zich daarvoor in op een manier die bij mij past: eerlijk, gericht op de toekomst, samen met de inwoners en niet bang om lastige besluiten te nemen. 

Gemeentepolitiek heeft zoveel invloed op hoe we samen leven dat ik graag anderen enthousiast maak om daar aan mee te doen!

Anthony Bisschops

Anthony’s focus: Sociaal beleid, betaalbaar wonen en duidelijke taal
Leeftijd: 31 jaar
Beroep: Medewerker ICT
E-mail: anthony@gemeentebelang.org