Raadsleden Gemeentebelang

Maud van der Meer

Maud van der Meer

Fractievoorzitter
Johan Manders

Johan Manders

Raadslid
Francesco Beterams

Francesco Beterams

Raadslid

Maud van der Meer (fractievoorzitter)

Maud’s focus: Sociaal beleid en duurzaamheid
Leeftijd: 32 jaar
Beroep: Jurist in de zorg
E-mail: maud@gemeentebelang.org

Een van de redenen waarom ik actief ben geworden bij Gemeentebelang is omdat ik mij als jonge vrouw niet herkende in de politiek. En als je iets wilt veranderen, begin je bij jezelf. Om bij te dragen aan verandering ben ik 4 jaar geleden ook de raad in gegaan en wil ik er juist nu mee door.

Als gemeenteraadslid focus ik mij op de sociale en duurzame onderwerpen. Door mijn inzet is er een subsidie voor het vergroenen van je tuin gekomen, en zijn verschillende plaatsen toegankelijker geworden.

Onze gemeente is divers. Zorgen dat iedereen hier fijn woont is een ontzettend leuke taak. Gemeentebelang zet zich daarvoor in op een manier die bij mij past: eerlijk, gericht op de toekomst, samen met de inwoners en niet bang om lastige besluiten te nemen. 

Gemeentepolitiek heeft zoveel invloed op hoe we samen leven dat ik graag anderen enthousiast maak om daar aan mee te doen!

Johan Manders

Johan’s focus: Middelen en ambtelijk apparaat
Leeftijd: 63 jaar
Beroep: Vrachtwagenchauffeur en gepensioneerd manager in de zorg
E-mail: johan@gemeentebelang.org

Gemeentebelang is sinds 2000 een vast onderdeel van mijn leven. In al die tijd ben ik  commissielid geweest, voorzitter van de partij, raadslid en fractievoorzitter van de raadsfractie en vooral actief in de commissie middelen. Ik doe dit omdat Gemeentebelang bij mij past. Het is een partij die zorgvuldigheid, sociaal en duurzaam hoog in het vaandel heeft en dat doet in een omgeving die plezierig is om in te vertoeven. 

Als voormalig werker in de gezondheidszorg woon ik al sinds 1999 in de Rijen samen met mijn vrouw en twee kinderen. Mijn zoons en kleinkinderen wonen ook hier in de Rijen, waar ik elke dag van geniet.

Na een carrière van 44 jaar in de zorg ben ik sinds 3 jaar met prepensioen. Nu ben ik een tweede carrière gestart en rijd ik parttime door Nederland en België op de vrachtwagen. Die hobby heb ik vanaf mijn 18e heb gehad.

Na twee periodes in de raad stel ik mij ook nu weer verkiesbaar. Ik wil de belangen van de inwoners van onze gemeente vertegenwoordigen en het leven in onze gemeente optimaal maken.

Francesco Beterams

Francesco’s focus: Samenleving en veiligheid
Leeftijd: 51 jaar
Beroep: Publieke sector
E-mail: francesco@gemeentebelang.org

Geen landelijke maar lokale politiek. Dicht bij huis met zaken bezig zijn die er toe doen. Dit om wonen en werken in onze gemeente zo goed mogelijk te maken. Dát is waar ik mezelf voor wil inzetten.

Samen met Gemeentebelang vind ik het belangrijk dat onze gemeente een mooie, groene buffer blijft tussen de steden Breda en Tilburg. Geen stadsproblematiek dus in onze mooie dorpen, maar een veilige omgeving waar het goed toeven is. Een omgeving waarin iedereen, jong en oud, veilig over straat kan.

De ruggengraat van onze samenleving wordt gevormd door de vele vrijwilligers in onze dorpen. Ik wil me er hard voor maken dat er een constante aandacht is voor deze vrijwilligers. Vrijwilligers die hard werken binnen verenigingen voor sport, ontspanning en educatie, die maatschappelijke stages vorm geven, die mantelzorg bieden, die ouderen adviseren en mensen die het nodig hebben een helpende hand reiken.

Sinds tien jaar staan er een zonneboiler en zonnepanelen op ons dak om de woning te voorzien van warm water en groene stroom. De ontwikkeling van schone energie, schoon (openbaar)vervoer en duurzame bouw start mijn inziens klein. Bij jou en bij mij, mét kleinschalige hulp van de gemeente of landelijke overheid. We kunnen er samen voor zorgen dat onze gemeente klimaat-neutraal gaat worden.

Rijen is een mooi dorp. Ik woon er inmiddels meer dan 50 jaar met veel plezier. Ik heb hier het basis- en voortgezet onderwijs gevolgd, gewerkt bij het mooiste café dat Rijen heeft gekend en ik draai inmiddels al een tijdje mee bij de scouting en de EHBO-vereniging. Het lijkt me duidelijk dat ik graag blijf wonen in deze mooie en groene omgeving. Ik ben dan ook actief bij dé Rijense lokale politieke partij, Gemeentebelang, want waar je woont, moet het goed zijn!