Gemeentebelang heeft 3 commissies

Middelen

Ruimte

Maud van der Meer (raadslid)
Maarten van Haperen
Kees van der Kallen
Jorn Hofsteenge

Maarten van Haperen

Maarten’s focus: Ruimte, duurzaamheid en digitaal
Leeftijd: 34 jaar
Beroep: Managing consultant digitale marketing
E-mail: maarten@gemeentebelang.org

Ik woon sinds 2013 in Rijen ben sinds 2018 actief bij Gemeentebelang. Naast mijn werk als digitale consultant voor grote bedrijven wil ik ook lokaal, in mijn eigen gemeente, een bijdrage leveren. Het is heel fijn wonen in Rijen, maar regelmatig ervaar je ook wel iets dat beter of mooier kan. Onderwerpen als de openbare ruimte, duurzaamheid en digitalisering geven mij daarbij het meeste energie.

Ik geloof in de kracht van positiviteit en werk graag samen naar een doel toe. Dat betekent ook het beste vinden in tegenstellingen en lastige keuzes durven maken, bijvoorbeeld in de energietransitie.

Ik heb er zin in om samen met ons team en onze inwoners aan de slag te gaan Als we eerlijk en duidelijk blijven werken aan onze doelen, wordt onze gemeente nog mooier, fijner en leuker om in te wonen.

Guido Koenen

Guido’s focus: Middelen
Leeftijd: 52 jaar
Beroep: Commercieel technisch adviseur
E-mail: guido@gemeentebelang.org

In 2005 ben ik voor de eerste keer in Rijen komen wonen. In de periode 2015 tot 2018 heb ik samen met mijn gezin een appartementencomplex in Italië gerund. Sinds eind 2018 zijn we terug in Rijen. Een plaats waar we ons heel erg op ons gemak voelen en die eigenlijk alles biedt wat we nodig hebben. Ik vind dan ook dat we best trots mogen zijn op de voorzieningen die Gilze en Rijen heeft. 

De politiek heeft mij altijd geïnspireerd en naarmate de levenservaring toenam kwam ook de drijfveer om wat meer te betekenen voor de gemeenschap waar ik woon. Omdat lokale politiek niet hetzelfde is als landelijke politiek heb ik bewust gekozen voor een lokale partij. Gemeentebelang is helder en positief in de communicatie. Dat vind ik belangrijk omdat iedereen het moet kunnen begrijpen. 

In de afgelopen jaren heb ik gezien en geleerd dat er veel verschillende aspecten zitten aan trajecten, projecten en beslissingen. Keuzes die eenvoudig lijken, blijken toch vaak meer voeten in aarde te hebben. Deze diversiteit maakt de deelname aan Gemeentebelang met de dag leuker en boeiender.

Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een mooie gemeente waar het prettig wonen is. Want waar je woont moet het goed zijn.

Jorn Hofsteenge

Jorn’s focus: Openbare ruimte en verenigingen
Leeftijd: 29 jaar
Beroep: Chemisch analyticus
E-mail:
jorn@gemeentebelang.org

Als geboren en getogen Rijenaar heb ik me altijd betrokken gevoeld bij onze gemeente. Wij kennen als gemeente hele mooie plekken en voorzieningen, maar ook uitdagingen om deze in stand te houden of verbeteren. Via Gemeentebelang kwam ik in contact met de lokale politiek. Ik aarzelde niet lang om me aan te sluiten om me samen met de partij in te zetten voor de zaken die ik belangrijk vind: een eerlijke en open samenleving, veel groen, en duurzame ontwikkeling van de 4 dorpskernen.

Ik geloof dat we dit kunnen bereiken door vooral goed naar elkaar te luisteren en ogen en oren te hebben voor elkaar bij elk besluit. Ik hoop dat mijn kinderen opgroeien in dezelfde fantastische omgeving als ik heb mogen doen, en daarom zet ik mij in om onze gemeente de mooie, fijne plek te houden die het is. Want waar je woont, moet het goed zijn!

Kees van der Kallen

Kees’ focus: Leefomgeving
Leeftijd: 66 jaar
Beroep: Genpensioneerd
E-mail:
kees@gemeentebelang.org

De gemeente Gilze en Rijen, waar mobiliteit en groen in harmonie gaan. 

Alweer een kleine 40 jaar geleden ben ik hier komen wonen met mijn gezin. Vanwege de groene ligging, uitstekende spoorverbinding en goede uitvalswegen is het hier fijn wonen.

Als dorpsbewoner vind ik het belangrijk dat onze gemeente zich blijft ontwikkelen. Doorslaggevend is het om ontwikkeling na te streven met projecten als ‘de spoorzone’ en de toekomstige woningbouw. We maken de komende jaren het verschil door middel van de juiste aandacht en focus op bereikbaarheid en leefomgeving, met oog voor duurzaamheid en lokale economie.

Een luisterend oor bieden voor iedereen binnen de gemeente en inzet van heldere communicatie is voor mij cruciaal. 

Immers, “Waar je woont, moet het goed zijn”.