Gemeentebelang heeft 3 commissies: middelen, ruimte en samenleving

Francesco Beterams

Francesco’s focus: Samenleving en veiligheid
Leeftijd: 51 jaar
Beroep: Publieke sector
E-mail: francesco@gemeentebelang.org

Geen landelijke maar lokale politiek. Dicht bij huis met zaken bezig zijn die er toe doen. Dit om wonen en werken in onze gemeente zo goed mogelijk te maken. Dát is waar ik mezelf voor wil inzetten.

Samen met Gemeentebelang vind ik het belangrijk dat onze gemeente een mooie, groene buffer blijft tussen de steden Breda en Tilburg. Geen stadsproblematiek dus in onze mooie dorpen, maar een veilige omgeving waar het goed toeven is. Een omgeving waarin iedereen, jong en oud, veilig over straat kan.

De ruggengraat van onze samenleving wordt gevormd door de vele vrijwilligers in onze dorpen. Ik wil me er hard voor maken dat er een constante aandacht is voor deze vrijwilligers. Vrijwilligers die hard werken binnen verenigingen voor sport, ontspanning en educatie, die maatschappelijke stages vorm geven, die mantelzorg bieden, die ouderen adviseren en mensen die het nodig hebben een helpende hand reiken.

Sinds tien jaar staan er een zonneboiler en zonnepanelen op ons dak om de woning te voorzien van warm water en groene stroom. De ontwikkeling van schone energie, schoon (openbaar)vervoer en duurzame bouw start mijn inziens klein. Bij jou en bij mij, mét kleinschalige hulp van de gemeente of landelijke overheid. We kunnen er samen voor zorgen dat onze gemeente klimaat-neutraal gaat worden.

Rijen is een mooi dorp. Ik woon er inmiddels meer dan 50 jaar met veel plezier. Ik heb hier het basis- en voortgezet onderwijs gevolgd, gewerkt bij het mooiste café dat Rijen heeft gekend en ik draai inmiddels al een tijdje mee bij de scouting en de EHBO-vereniging. Het lijkt me duidelijk dat ik graag blijf wonen in deze mooie en groene omgeving. Ik ben dan ook actief bij dé Rijense lokale politieke partij, Gemeentebelang, want waar je woont, moet het goed zijn!

Guido Koenen

Guido’s focus: Middelen
Leeftijd: 52 jaar
Beroep: Commercieel technisch adviseur
E-mail: guido@gemeentebelang.org

In 2005 ben ik voor de eerste keer in Rijen komen wonen. In de periode 2015 tot 2018 heb ik samen met mijn gezin een appartementencomplex in Italië gerund. Sinds eind 2018 zijn we terug in Rijen. Een plaats waar we ons heel erg op ons gemak voelen en die eigenlijk alles biedt wat we nodig hebben. Ik vind dan ook dat we best trots mogen zijn op de voorzieningen die Gilze en Rijen heeft. 

De politiek heeft mij altijd geïnspireerd en naarmate de levenservaring toenam kwam ook de drijfveer om wat meer te betekenen voor de gemeenschap waar ik woon. Omdat lokale politiek niet hetzelfde is als landelijke politiek heb ik bewust gekozen voor een lokale partij. Gemeentebelang is helder en positief in de communicatie. Dat vind ik belangrijk omdat iedereen het moet kunnen begrijpen. 

In de afgelopen jaren heb ik gezien en geleerd dat er veel verschillende aspecten zitten aan trajecten, projecten en beslissingen. Keuzes die eenvoudig lijken, blijken toch vaak meer voeten in aarde te hebben. Deze diversiteit maakt de deelname aan Gemeentebelang met de dag leuker en boeiender.

Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan een mooie gemeente waar het prettig wonen is. Want waar je woont moet het goed zijn.

Johan Manders

Johan’s focus: Middelen en ambtelijk apparaat
Leeftijd: 63 jaar
Beroep: Vrachtwagenchauffeur en gepensioneerd manager in de zorg
E-mail: johan@gemeentebelang.org

Gemeentebelang is sinds 2000 een vast onderdeel van mijn leven. In al die tijd ben ik  commissielid geweest, voorzitter van de partij, raadslid en fractievoorzitter van de raadsfractie en vooral actief in de commissie middelen. Ik doe dit omdat Gemeentebelang bij mij past. Het is een partij die zorgvuldigheid, sociaal en duurzaam hoog in het vaandel heeft en dat doet in een omgeving die plezierig is om in te vertoeven. 

Als voormalig werker in de gezondheidszorg woon ik al sinds 1999 in de Rijen samen met mijn vrouw en twee kinderen. Mijn zoons en kleinkinderen wonen ook hier in de Rijen, waar ik elke dag van geniet.

Na een carrière van 44 jaar in de zorg ben ik sinds 3 jaar met prepensioen. Nu ben ik een tweede carrière gestart en rijd ik parttime door Nederland en België op de vrachtwagen. Die hobby heb ik vanaf mijn 18e heb gehad.

Ik wil de belangen van de inwoners van onze gemeente vertegenwoordigen en het leven in onze gemeente optimaal maken.

Jorn Hofsteenge

Jorn’s focus: Openbare ruimte en verenigingen
Leeftijd: 29 jaar
Beroep: Chemisch analyticus
E-mail:
jorn@gemeentebelang.org

Als geboren en getogen Rijenaar heb ik me altijd betrokken gevoeld bij onze gemeente. Wij kennen als gemeente hele mooie plekken en voorzieningen, maar ook uitdagingen om deze in stand te houden of verbeteren. Via Gemeentebelang kwam ik in contact met de lokale politiek. Ik aarzelde niet lang om me aan te sluiten om me samen met de partij in te zetten voor de zaken die ik belangrijk vind: een eerlijke en open samenleving, veel groen, en duurzame ontwikkeling van de 4 dorpskernen.

Ik geloof dat we dit kunnen bereiken door vooral goed naar elkaar te luisteren en ogen en oren te hebben voor elkaar bij elk besluit. Ik hoop dat mijn kinderen opgroeien in dezelfde fantastische omgeving als ik heb mogen doen, en daarom zet ik mij in om onze gemeente de mooie, fijne plek te houden die het is. Want waar je woont, moet het goed zijn!

Kees van der Kallen

Kees’ focus: Leefomgeving
Leeftijd: 66 jaar
Beroep: Genpensioneerd
E-mail:
kees@gemeentebelang.org

De gemeente Gilze en Rijen, waar mobiliteit en groen in harmonie gaan. 

Alweer een kleine 40 jaar geleden ben ik hier komen wonen met mijn gezin. Vanwege de groene ligging, uitstekende spoorverbinding en goede uitvalswegen is het hier fijn wonen.

Als dorpsbewoner vind ik het belangrijk dat onze gemeente zich blijft ontwikkelen. Doorslaggevend is het om ontwikkeling na te streven met projecten als ‘de spoorzone’ en de toekomstige woningbouw. We maken de komende jaren het verschil door middel van de juiste aandacht en focus op bereikbaarheid en leefomgeving, met oog voor duurzaamheid en lokale economie.

Een luisterend oor bieden voor iedereen binnen de gemeente en inzet van heldere communicatie is voor mij cruciaal. 

Immers, “Waar je woont, moet het goed zijn”.