Betrokken inwoners maken je dag leuker

Gemeentebelang: elke dag kan Valentijnsdag zijn

Al jaren gebruikt Gemeentebelang een hartje om te laten zien waar we in onze gemeente van houden. En Valentijnsdag is daar een voorbeeld van. Want op die dag laten we zien wat we leuk vinden, van elkaar maar ook waarom. Gemeentebelang weet dat er in ons dorp heel veel mensen zijn die veel vaker mooie of aardige dingen doen voor een ander. Die leuke gebaren delen we graag met je op Valentijnsdag.

Zo weten we dat een mevrouw met haar dalmatiër helpt om het gebroken glas op te ruimen dat midden in het pad ligt. En ken je die mijnheer die altijd op zijn bankje in de Hoofdstraat iedereen groet die langskomt? Dan is je dag toch weer goed? En van de buren van ons fractielid, die altijd klaar staan om de kippen eten te geven, kliko’s binnen te halen en ook nog eens mantelzorg te verlenen? In zo’n buurt is het toch heel fijn wonen?

Valentijnsgroet van Gemeentebelang

Gemeentebelang kent ook een mijnheer die iedere week kippensoep maakt voor de hele afdeling van het verzorgingshuis waar zijn vrouw verblijft. Zo iemand wil je toch een knuffel geven? Dat geldt ook voor een buurvrouw die elke dag even kijkt bij haar nog oudere buurvrouw of de gordijnen wel open zijn en zo checkt of alles nog goed gaat. Of die mijnheer die zijn hele stickerverzameling heeft weggegeven aan een jongen met een verstandelijke beperking!

Andere mensen helpen de omgeving schoon te houden, zoals die meneer die iedere dag met zijn hond door het Wolfsweidepark loopt en al het zwerfvuil opraapt en een ander die altijd de portiek schoon maakt in het appartementencomplex in de Julianastraat.

Of de medewerkers van de groenvoorziening die tussen de honden- en kattenpoep ervoor zorgen dat de veldjes weer netjes zijn.

Gewoon een vriendelijke begroeting maakt al een verschil, zoals de caissières bij onze supermarkten of lieve mensen die helpen met bemoedigende woorden, hulp bij het solliciteren, een luisterend oor zodat je je gauw thuis voelt in het dorp! En zelfs op het station staan vrijwilligers klaar voor hulp of koffie voordat je vertrekt naar je bestemming elders. Dat is toch weer fijn thuiskomen in Rijen?

Gemeentebelang kent al deze mensen maar we noemen ze hier niet bij naam. We vinden dat deze en zoveel andere mensen een Valentijnsgroet verdienen. Het maakt onze gemeente zo veel mooier. Dus herken je jezelf in dit verhaal? Dank je wel voor je inzet. We hopen dat het nog meer inwoners inspireert om af en toe wat leuks te doen voor een ander. Dan kunnen we hartjes blijven geven. “Want waar je woont, moet het goed zijn.” Kijk op www.gemeentebelang.org. Of mail gerust naar info@gemeentebelang.org.