Zwerfafval, thema van de maand

Gemeentebelang: zin om aan de slag te gaan

Nu de scholen zijn begonnen is ook het politieke zomerreces weer achter de rug. Een bijzondere zomerperiode, en niet alleen vanwege de hittegolf. Gemeentebelang hoopt dan ook dat iedereen gezond van de vrije tijd heeft kunnen genieten met de mogelijkheden die er gelukkig waren om wat te ondernemen. Ook vakantie vieren in onze eigen omgeving was mede dankzij het mooie weer voor velen geen straf. Dat was in ieder geval wat wij van vele inwoners te horen kregen.

Gemeentebelang gaat dan ook weer gelijk van start met onze praat op straat op zaterdag 5 september. En dat doen we graag maar we houden rekening met de coronamaatregelen. We houden dus 1,5 m afstand van elkaar en praten graag 1 op 1 met je. Zo voorkomen we dat we met teveel mensen op een kluitje staan.

Corne van Baal en Ariane Zwarts bij het opgehaalde zwerfafval

Nieuw is dat Gemeentebelang elke maand met praat op straat een thema aan je wil voorleggen. Een thema dat actueel is in de gemeente of gemeenteraad. Of bij jou natuurlijk! Het kan zijn dat het onderwerp al aan bod is gewest of juist nog gaat komen. Op deze manier kunnen we nog beter van je horen wat je ervan vindt. We willen beginnen met zwerfafval. Een onderwerp dat in de zomerperiode erg in de belangstelling stond door de succesvolle actie met de statiegeldautomaat voor blikjes en kleine flesjes. Een goed idee van onze wethouder Ariane Zwarts om dit in onze gemeente te introduceren, want er werden maar liefst twee zeecontainers vol blikjes en flesjes opgeruimd. Net zo belangrijk was dat de aandacht werd gevestigd op hoeveel van dat spul in onze natuur en op straat belandt. De vraag is hoe we dit kunnen continueren, want de automaat was maar een maand beschikbaar.

We kennen in onze gemeente al veel mooie initiatieven om zwerfafval op te ruimen. Natuurlijk doet de gemeente haar best maar ook de Opzomerdag en Schoon Belonen zijn mooie voorbeelden. En ook niet te vergeten, er zijn diverse inwoners die zelf hun straat of buurt op eigen in initiatief schoonprikken. Maar wat kunnen we nog meer doen? De kinderen vonden het leuk om een zakcentje bij te verdienen. Dus Gemeentebelang zoekt naar een manier waarop we dat op enige wijze kunnen blijven doen. Heb jij een goed idee? Laat het ons dan weten! We willen ervoor zorgen dat onze gemeente zo schoon en mooi blijft als die deze zomer was! “Want waar je woont, moet het goed zijn”.

Voor meer informatie: www.gemeentebelang.org. Mail vragen of opmerkingen n.a.v. dit stukje naar info@gemeentebelang.org.