Rijen bij Olympische spelen in 2024…

Gemeentebelang: nieuwe kunstgrasvelden hard nodig

Het kan niet anders dan dat spelers van V.V. Rijen of Hockeyclub Gilze-Rijen in 2024 in Parijs aanwezig zijn bij de Olympische spelen. Doordat beide verenigingen gaan spelen op nieuwe velden, zullen de prestaties enorm verbeteren …

Tijdens de raadsvergadering van 17 februari jl. heeft Gemeentebelang duidelijk gemaakt dat het belangrijk is dat de sportvoorzieningen in onze gemeente goed bruikbaar zijn, zodat we de vele jonge talenten kunnen laten sporten. Dat de velden van zowel de voetbal- als de hockeyclub in slechte staat zijn was al bekend. Dit betekent dat de velden mogelijk snel zullen worden afgekeurd en dat er dan geen competitie wedstrijden meer op gespeeld mogen worden. Er ligt nu een voorstel voor nieuwe kunstgrasvelden, waarbij voor het hockey een zogenaamd waterveld zou worden aangelegd.

De voorzitter van Hockeyclub Gilze-Rijen, gesteund door vele sporters, spreekt in.

We hebben als Gemeentebelang hier over nog wel vragen gesteld. Voor elke wedstrijd dient het veld namelijk voorzien te worden van drinkwater op het moment dat er te weinig water op het veld staat. Dit kan oplopen tot 9000 liter water per wedstrijd. De wethouder heeft aangegeven samen met de hockeyclub goed te kijken op welke manier er zoveel mogelijk water bespaard kan worden of dat het water hergebruikt kan worden. Vanuit de Landelijke Hockey Bond hebben we na de raadsvergadering begrepen dat hiervoor al nieuwe mogelijkheden ontwikkeld zijn.

We wensen de spelers van V.V. Rijen en van de Hockeyclub Gilze-Rijen, evenals hun sportieve tegenstanders, veel speelplezier op de nieuwe sportvelden. “Want waar je woont, moet het goed zijn.”

Voor meer informatie: www.gemeentebelang.org. Mail vragen of opmerkingen n.a.v. dit stukje naar info@gemeentebelang.org.