Rijense jaarmarkt met mooi weer en veel bezoekers

Gemeentebelang: altijd op een gezellige manier aanwezig

Afgelopen week was het weer de jaarlijks terugkerende jaarmarkt in Rijen. En dit keer onder mooie weersomstandigheden. Daarom waren er ook veel bezoekers en heerste er en gezellige herfstsfeer. Dit keer had Gemeentebelang geen kraam maar liep het team met de drukte mee.

En dat is goed bevallen. Het team was door de blauwe jassen duidelijk zichtbaar en daardoor werd het maken van een praatje heel makkelijk. En we hebben weer veel gehoord en besproken met inwoners uit onze gemeente. Van korte opmerkingen, vragen, suggesties tot een levendige discussie. Over het algemeen kunnen we concluderen dat onze inwoners behoorlijk tevreden zijn over het wonen in de gemeente Gilze en Rijen. En dat is goed om te horen en te weten. Maar er werden ook zorgen geuit over de toekomst zoals de betaalbaarheid van de zorg en het behouden van voorzieningen. Ook hebben we met inwoners gesproken over de voortgang van het centrumplan van Rijen en over de onderdoorgang van het spoor, waarbij zowel plussen als minnen geopperd werden.

Gemeentebelang op de Rijense jaarmarkt met Francesco, Ariane, Kees, Jan en Maud

Het is logisch dat juist deze thema’s gespreksonderwerp waren. De zorgen gaan ook over het landelijk beleid dat het ons als gemeente niet makkelijk maakt, door de verschuiving van taken naar gemeentes terwijl we daar elk jaar steeds minder geld voor krijgen. Ook zijn er zorgen over de grote problemen waardoor we nu niet kunnen bouwen of wegen kunnen aanleggen. Gemeentebelang wil hier op een positieve manier de schouders onder zetten en ondanks de moeilijkheden die op ons pad komen te zorgen dat bouw, zorg en investeren in de toekomst niet op slot gaat. We nemen daarbij de input van de jaarmarktbezoekers zeker mee. Als extraatje deelde Gemeentebelang dit jaar een nieuwe sticker van Rijen uit. Met de skyline van Rijen en een knipoog naar de “oude” sticker. De sticker was erg herkenbaar en werd dan ook erg leuk gevonden. Het team heeft er dan ook veel mogen uitdelen. Wil jij er ook één, of meer? Laat het ons even weten want we hebben nog een beperkt stapeltje over. En mocht je het ook leuk vinden om meer met ons op te trekken? Dan horen we dat ook graag! Mail dan naar secretariaat@gemeentebelang.org of laat en berichtje achter op onze facebook pagina.