Groep actieve leden van Gemeentebelang

Ben jij er ook zo een?

Ben jij er ook zo een, die vindt dat politici maar domme besluiten nemen? Dat ze gewoon bijna alles doen uit eigenbelang? Dat ze eigenlijk maar zakkenvullers zijn? Dat, als jij het voor het zeggen had, er veel betere besluiten genomen zouden worden? Maar dat jij ook denkt dat niemand naar jou luistert? Nou, dat kan best, want wij van Gemeentebelang horen dit vaak, op een verjaardagsvisite, op het sportveld, ach op veel plekken…

Als je aan de kant blijft staan, dan zal je die mening wel houden. Gemeentebelang wil echter dat je meedenkt, meepraat met één doel: een steeds betere, leukere, duurzame, aangename gemeente. Volgens ons heb jij de meeste invloed op onze besluitvorming als je naar onze openbare commissievoorbereidingsvergadering komt. Want daar vormen we onze mening, daar horen we graag dingen die van belang zijn, zaken die onze mening kunnen veranderen, kunnen bijstellen of misschien ondersteunen. Het kunnen dingen zijn die jij weet, omdat het over jouw woonomgeving gaat. Misschien weet jij zoveel over een bepaald onderwerp dat je die kennis met ons wilt delen om samen een nog beter besluit te nemen. Maar het kan ook zijn dat jij een bepaald idee hebt en van ons hoort waarom het niet kan. Bijvoorbeeld omdat de wet andere dingen voorschrijft, of omdat er in het verleden andere dingen over afgesproken zijn. Ook dat is prettig, dat je snapt waarom iets niet kan.

Drie à vier weken voor elke raadsvergadering hebben we zo’n voorbereidende commissievergadering. Dat doen we op een woensdagavond vanaf 20.00 uur in De Boodschap. De volgende is na de vakantie op 2 september. Zet maar vast in je agenda! Jij bent van harte welkom om daar met ons mee te denken, te overleggen.

Op deze website kun je de data zien onder onze agenda. Je vindt hier verder veel informatie over ons: wie we zijn en wat we zeker belangrijk vinden. Maar Gemeentebelang heeft daarbij jouw inbreng nodig om onze leus  – Waar je woont, moet het goed zijn! – waar te kunnen maken!

IMG_6706

Weekblad Gilze en Rijen 24 juni 2015