steeds meer zonnepanelen

Steeds meer samenwerking voor schone energie

Gemeentebelang is enthousiast over de vele duurzame initiatieven in onze gemeente. Steeds meer mensen plaatsen zonnepanelen op de daken van hun woningen en bedrijven. Steeds meer mensen rijden in onze gemeente elektrisch. En bij al die activiteiten wordt er ook steeds meer samengewerkt.

Zo is in onze gemeente Energie Gilze Rijen (EGR) actief, een club met meer dan 140 leden, waarvan en dertig bijna constant in touw zijn om binnen onze gemeente te zorgen dat we klimaat-neutraal en onafhankelijk van de energiereuzen worden. Hun sleutelwoorden zijn: Samen, Duurzaam en Betrouwbaar. Als organisatievorm is voor een coöperatie gekozen, omdat daarin de leden het meeste zeggenschap hebben.

Afgelopen week kon iedereen in BNdeStem lezen over een recent succes. Smits Tree Nurseries uit Molenschot en manege Thielen uit Hulten-Tilburg gaan zonnestroom leveren aan een honderdtal klanten in onze gemeente van de Duurzame Energie Unie waarbij EGR zich heeft aangesloten. En niet zo’n klein beetje: het gaat om zo’n 300.000 kWh schone zonnestroom.

Raadslid Pieter de Bruijn van Gemeentebelang: “Dit is zuivere groene stroom en dan ook nog eens lokaal geproduceerd. Voor en door inwoners van Gilze en Rijen. En er staan nog meer initiatieven op stapel. Onder meer een project voor zonnepanelen op andermans dak als je eigen dak niet geschikt is, een windmolenpark bij Tilburg, een deelautoproject en biogasopwekking. Dit zijn zeer nuttige ontwikkelingen.”

Gemeentebelang volgt met veel interesse de ontwikkelingen van EGR.  Dergelijke initiatieven dragen bij aan een duurzaam Gilze en Rijen en zo wordt het waar je woont, steeds beter!

Klik HIER om naar de website van Energie Gilze Rijen te gaan.