Laatste praat op straat voor de zomervakantie.

Gemeentebelang: wegkijken voor bezuinigingsopdracht geen optie

Gemeentebelang stond afgelopen zaterdag weer op het Wilhelminaplein met onze praat op straat. Zoals altijd zijn we de eerste zaterdag van de maand met onze “tent” op straat om met iedereen die dat wil een praatje te maken. Op een laagdrempelige manier kun je met raads- en commissieleden en de wethouder Ariane van gedachten wisselen. Gemeentebelang wil graag bereikbaar en toegankelijk zijn voor onze inwoners.

Zomerreces

Het politieke jaar is afgesloten en de zomerperiode kunnen de raads- en commissieleden van Gemeentebelang gebruiken om er zelf even tussenuit te gaan. Maar deze periode is ook prettig om ons alvast voor te bereiden op een nieuwe periode. Want die periode gaat na de zomer al gelijk vol van start met de perspectiefnota waarin een aantal keuzes moeten worden gemaakt om een forse bezuiniging te realiseren. Want ook voor de gemeente Gilze en Rijen hakte de tekorten van onder andere de jeugdzorg er flink in.

Bezuinigingsoperatie

Gemeentebelang loopt niet voor deze moeilijke klus weg want we zijn ervan overtuigd dat we met slimme oplossingen en goede ideeën deze bezuiniging kunnen ombuigen tot een robuust financieel toekomstperspectief. Dat we deze uitdaging niet samen met de oppositiepartijen kunnen oppakken, zoals laatst bleek tijdens de commissie Middelen, vinden we jammer en vooral een gemiste kans want een bezuinigingsoperatie van meer dan 2 miljoen moet je samen oppakken.

Input gevraagd

Gemeentebelang gaat wel aan de slag. We hebben zelfs nog een ALV waar we de leden kunnen vragen om input. Daarnaast willen we de opmerkingen die door inwoners zijn gemaakt tijdens de praat op straatsessies gebruiken voor het toekomstperspectief. Kortom, we gaan hopelijk van een zonnige zomer genieten maar gebruiken deze ook om op te laden voor het nieuwe politieke jaar. Gemeentebelang wenst iedereen daarom ook een fijne zomervakantie en onze mailbox blijft natuurlijk altijd bereikbaar. Dus heb je ons iets te melden, mail dan naar info@gemeentebelang.org. “Want waar je woont, moet het goed zijn”.

Ariane, Maud, Kees en Henk Jan wensen iedereen een fijne zomer toe.