Van oude kerk naar nieuwe bibliotheek

Gemeentebelang: Francesco kent Rijen door en door

Als echte Rijenaar heb ik mooie beelden van Rijen. Ik heb er veel aan moeten denken tijdens de afgelopen digitale vergadering van de Commissie Samenleving, na alle beslommeringen van de dag. 

In de commissievergadering werd door het bestuur van De Boodschap en Theek5 een impressie gegeven van de vormgeving van de nieuwe bibliotheek in het Cultureel Centrum. Met een nieuwe, veilige trap die betaald wordt uit een extern fonds, een mooie ontvangst balie in een mooie open ruimte, waar het goed toeven is. Het is allemaal begonnen om een moderne eigentijdse Theek 5 te creëren die ook een middelpunt is in de Boodschap. En de getekende plaatjes en schetsen zien er mooi uit. Fris, ruimtelijk en met veel plekjes waar je prettig kunt zitten. En gelukkig heeft men alle eisen binnen het budget kunnen realiseren.

impressie van de nieuwe bibiliotheek

De Boodschap blijft een gebouw om trots op te zijn met een inhoud naar de tijd van nu. De inwoners worden uitgenodigd om in het najaar de mooie beelden van Rijen te komen bekijken in de oude, nieuwe kerk. Want er is een verrassing beloofd, het Rijens DNA wordt op een bijzondere manier straks zichtbaar gemaakt in de bieb en de Boodschap. Hoe, wilden ze nog niet verklappen maar als geboren en getogen Rijenaar kan ik niet wachten om te gaan kijken. Uiteindelijk wordt geduld beloond, ook als iets wat langer geduurd heeft dan gedacht.