Vernieuwde bibliotheek in De Boodschap feestelijk geopend

Gemeentebelang: complimenten aan onze wethouder

Op zaterdag 25 september was Gemeentebelang aanwezig bij de opening van de nieuwe bibliotheek in Rijen. Onze wethouder Ariane Zwarts drukte, samen met directeur van Theek 5, Paul Adels en directeur van De Boodschap, Ingrid Langen op de knop als openingshandeling. Het betekende het startsein voor de dansgroep van theaterschool Babzz voor een feestelijk optreden.

In de speeches van zowel onze wethouder als de beide directeuren kwam naar voren dat het realiseren van de verbouwing niet zonder slag of stoot is gegaan. Eind 2018 gaf de gemeenteraad groen licht voor de verbouwing. Modern, eigentijds, passend bij onze inwoners en toekomstbestendig, dat moest de nieuwe bibliotheek worden. Door o.a. tegenvallende offertes, sterk gestegen bouwkosten en de coronacrisis moest het originele plan opnieuw worden bekeken. Daarom heeft het langer geduurd dan we gehoopt hadden maar het resultaat mag er wezen.

Creativiteit was nodig om de nieuwe bibliotheek te kunnen realiseren binnen de gestelde kaders, ook financieel. De directeur van Theek 5 benoemde het lef en doorzettingsvermogen van onze wethouder Ariane Zwarts, wat er mede toe heeft geleid dat onze inwoners nu een totaal nieuwe bibliotheek kunnen bezoeken. In de toespraak die Ariane gaf haalde zij dan ook de belangrijke maatschappelijke functie van een bibliotheek aan. Het gaat niet meer om uitlenen van boeken alleen. Educatie, laaggeletterdheid en digitaliseren zijn onderwerpen waar Theek5 een belangrijke rol heeft voor onze inwoners die hierbij ondersteund kunnen worden. En heel actueel: Theek 5 en De Boodschap helpen om een coronabewijs via de app te downloaden of op papier aan te maken.

Guido en Maud nemen samen met Ariane een kijkje in de vernieuwde bibliotheek

Theek5 heeft binnen de Boodschap een open karakter; vanuit de entree loop je zo de bibliotheek in. Het VIP is er nog steeds maar ook het loket digitale overheid. Daarnaast zijn er vele nieuwe plekken om de krant te lezen met een kopje koffie of om te werken of te studeren. En er zijn vele nieuwe en slimme snufjes zoals touchscreens, een groene wand voor media en komt er nog een wand en tafel met het DNA-van-Rijen. Gemeentebelang is heel benieuwd.

Gemeentebelang is onder de indruk van de nieuwe bibliotheek en verwacht dat veel inwoners zich hier welkom gaan voelen. Ons motto ‘waar je woont, moet het goed zijn’ is hier zeker van toepassing! Ga gauw een keer kijken en laat het ons weten wat je ervan vindt via info@gemeentebelang.org of onze FB-pagina!